Talluskylä

Vesiosuukunta

Vesiosuukunta

Talluskylän Vesihuolto Osuuskunta

yhteystiedot: gsm 0400 - 570440 Juha Tolonen, email toimisto@talluskylanvesi.fi

Talluskylän Vesihuolto Osuuskunta on perustettu vuonna 1989. Osuuskunnan päämääränä on toimittaa laadukasta vettä jäsenistölle.

Tällä hetkellä jäseniä on 52. Vesiputkea on rakennettu Korosmäestä Tallusmäelle ja Korospäähän saakka, yhteensä noin 40 km:n pituudelta.

Yhdysvesijohto yhteistyössä Tervon kunnan kanssa on valmistunut vuonna 2008. Tämä turvaa vedensaannin alueella niissä tilanteissa, kun pohjavevedet ovat vähimmillään.

Vedenkäytäjien on suositeltavaa tarkastaa vesimittarin kautta vedenkulutus esimerkiksi kerran kuukaudessa mahdollisen vuodon varalta. Suuret vuodot tulevat toki helposti ilmi vedenpaineen laskuna, mutta pienemmät tiputtavat vuodot eivät. Nämä voivat johtua pienistä vioista, jotka on hyvä korjata, jottei niistä paisu suurempia ongelmia. Lisäksi pienetkin vuodot voivat aiheuttaa vesivahinkoja, jos ne saavat jatkua pitkään.

OHJE TARKASTUKSEEN: Avaa vesihana ja tarkasta, pyöriikö vesimittari. Sen jälkeen sulje vesihana, ja tarkasta pysähtyykö mittarin pyöriminen. Ellei mittari pysähdy, tarkasta vielä, onko muita vedenkäyttökohteita päällä kuluttamassa vettä. Mikäli mittari pyörii, vaikka vettä ei pitäisi kulua, se viittaa mahdolliseen vuotoon. Soita siinä tapauksessa numeroon 0400 - 570 440.