Talluskylä

Vieraskirja

Kirjoita kommentit yms !

Kirjoittaja Matti Laukkanen, 4. syys, 2015

Talluskylän historiaa löytyy "Talluskylä taajaväkinen yhdyskunta" kirjasta jota taitaa kustantajalta (Media Wallius) löytyä vielä muutama kappale. Myös "TERVO vesirajan kartta" -kirja kuin myös Lauri Lähivaaran kirja "Muistelmia 1925-1992" sisältävät tietoa entisajan Talluskylästä.

Kirjoittaja Satunnaiset turistit, 30. elo, 2015

Kiitos Matti Laukkaselle vastauksista.
Tuo muistokivi sai kiinnostumaan talluskylä-tervo alueen historiasta. Löysinkin Tervo-seuran kotisivut minne oli kerätty tarinoita alueelta. Vaikutuin alueen pitkästä historiasta.

Kirjoittaja Matti Laukkanen, 14. elo, 2015

En ole muutamaan vuoteen käynyt Talluskanavalla joten esim. rantojen pusikoitumisesta en osaa sanoa mutta erityisesti tänä kesänä kanavassa lienee virrannut vettä enemmän kuin "miesmuistiin".
Arvatakseni puomi on laitettu alueen rauhoittamiseksi koska sillä suunnalla on enää ainoastaan vapaa-ajan asutusta.
Talluskylässä asunut Olli Pekanpoika Karhunen jonka muistokivi on kylän keskustassa, oli Kuopion ja Iisalmen pitäjien talonpoikien edustajana Tukholman valtiopäivillä vuonna 1672.
(Savon historia II;2 ).

Kirjoittaja Satunnaiset turistit, 12. elo, 2015

Ajoimme tänään Talluskylän ohi, hieno taideteos siinä pellolla. Jäi arvalettumaan mikä on se kiven historia kylätuvan lähellä? Ja yritimme myös käydä katsomassa talluskanavaa mutta pääsy oli estetty puomilla. Onko se kanava nykyisin missä kunnossa?

Kirjoittaja Mummo kuopiosta, 18. touko, 2015

Hei sinne Talluskylään..Olisin mielelläni katsonut teidän laittamia kuvia...Jostakin syystä ne ei mulle hallunneet näyttäytyä?Kaikesta huolimatta hyvää kesää sinne Teidän kylille...Siellä joskus liikkunut.

Kirjoittaja Mirja , 1. tammi, 2015

Olipa kiva avaus jouluun ovilla. Väkeäkin kokoontui ilahduttavan runsaasti. Siellä tuli hyvä joulumieli ja kastui kieli.

Parahinta vuotta 2015

Kirjoittaja mukana ollut kyläläinen

Kirjoittaja Seppo Jääskeläinen, 13. heinä, 2014

Paljon onnea ja menestystä kyläyhdistyksellenne. Oli tosi hyvä teidän rosvopaistijuhla ja ovet niityllä ovat kekseliäisyyttä parhaimmillaan.
Näin kun pystyttäisi toimimaan joka puolella, olisi ilo ajella maaseudulla ja niiden kylillä. Valitettavasti vaan ongelmana on yhä jatkuva väen väheneminen ja ikääntyminen.
Kaikkea hyvää teille.
Seppo Jääskeläinen Verkkokylä Tervo.

Sähköposti:

susiposti

@gmail.com

Kirjoittaja T: Talluskylässä syntynyt, 14. kesä, 2014

Hienoa! Ovista pellolle tehty tilataideteos on kiva idea. Mukava nähdä, että kotikylällä osataan tehdä uusia ideoita. ;)

Kirjoittaja Vesku, 31. loka, 2013

Kylän uusien sivujen vieraskirjaan voi kirjoittaa kommentteja, vinkkejä, ehdotukisa. kylän tapahtumista ja sivuista yms.