Vieraskirja

Kirjoita kommentit yms !

Siirrä/aseta puhekupla kuvaan hiiren avulla

Kirjoita teksti puhekuplaasi

Shape:
 
Kirjoittaja Tatu, 17. touko, 2019
Ei jättänyt kylmäksi kun poikain kanssa läpi ajettiin. Idyllinen maalaiskulä
Kirjoittaja Juhani Piippo, 14. maalis, 2018
Vaimoni isoisomummi on nimeltään Ingebor Ovaskainen. Hän syntyi 1839 ja kuoli1904. Syntymäpaikka Pielaveden Talluskylän Lassila ja kuolinpaikka Hirvilahti. Kuollut 1904. Hirvilahd. hautausmaa perustettiin 10v. myöhemmin. Kuopion seurak. tiedossa on kuolin aika muttei hautauspaikkaa. Olisiko hänet haudattu Talluskylää. Olisiko kenelläkään siitä tietoa?
Sähköposti:
Kirjoittaja Heidi, 6. helmi, 2018
Hei Kimmo,
Laitoin kysymyksen Talluskylän FB-sivuille, jos joku siellä osaisi tuohon vastata :) Laitan sinulle spostia aiheesta, mikäli koordinaatit löytyvät.
Sähköposti:
Kirjoittaja Kimmo Laukkanen, 6. helmi, 2018
Missä päin talluskylää sijaitsee vanhan kansanperimän mukaan sellainen paikka kuin nimeltään Kotiranta. Isäni on siellä aikoinaan luultavasti syntynyt ja haluaisin kovasti tietää tarkat kordinaatit, jotta voin käydä siellä ensi kesänä
Sähköposti:
Kirjoittaja Pentti Eskelinen, 12. tammi, 2017
Löytyi tuollainen valokuva, jonka takana lukee "Liesjoella" Talluskylä, mikähän lienee ollut vuosi?
Sähköposti:
Kirjoittaja Kaisu, 2. joulu, 2016
Hyvää joulua ja Onnea tulevalle vuodelle 2017 kaikille "Töppöskylän" asukkaille!

Lämpimin terveisin "Kilkusen" mökkiporukka.
Kirjoittaja Seppo Hämäläinen, 10. touko, 2016
Vielä kiitos kun sain käydä viihdyttämässä teitä muutama vuosi sitten.

yst terv SM-imitaattori Seppo Hämäläinen
Sähköposti:
Kirjoittaja Kimmo Laukkanen, 16. marras, 2015
Minua on alkanut kiinnostaa isäni,sekä isoisäni historia. Isä oli syntynyt Talluskylä Rakola nimisessä kylässä, missä kävin viime kesänä ajelemassa maastopyörällä ja etsimässä isän synnyinkotia, ei löytynyt, kun tarkkoja koordinaatteja ei ollut. Pystyykö joku neuvomaan miten saan lisätietoa isäni Pekka Antero Laukkasen ja hänen isänsä vaiheista aikoinaan.
Sähköposti:
Kirjoittaja Ansku, 3. marras, 2015
Etsitään lämmintä asuinpaikkaa lv-tammalle talven ajaksi. Kävisin mieluusti itse tekemässä mahdollisimman paljon tallitöitä. Hinnasta voidaan sopia. Asialla olisi kiire!
Sähköposti:
Kirjoittaja Matti Laukkanen, 4. syys, 2015
Talluskylän historiaa löytyy "Talluskylä taajaväkinen yhdyskunta" kirjasta jota taitaa kustantajalta (Media Wallius) löytyä vielä muutama kappale. Myös "TERVO vesirajan kartta" -kirja kuin myös Lauri Lähivaaran kirja "Muistelmia 1925-1992" sisältävät tietoa entisajan Talluskylästä.
Kirjoittaja Satunnaiset turistit, 30. elo, 2015
Kiitos Matti Laukkaselle vastauksista.
Tuo muistokivi sai kiinnostumaan talluskylä-tervo alueen historiasta. Löysinkin Tervo-seuran kotisivut minne oli kerätty tarinoita alueelta. Vaikutuin alueen pitkästä historiasta.
Kirjoittaja Matti Laukkanen, 14. elo, 2015
En ole muutamaan vuoteen käynyt Talluskanavalla joten esim. rantojen pusikoitumisesta en osaa sanoa mutta erityisesti tänä kesänä kanavassa lienee virrannut vettä enemmän kuin "miesmuistiin".
Arvatakseni puomi on laitettu alueen rauhoittamiseksi koska sillä suunnalla on enää ainoastaan vapaa-ajan asutusta.
Talluskylässä asunut Olli Pekanpoika Karhunen jonka muistokivi on kylän keskustassa, oli Kuopion ja Iisalmen pitäjien talonpoikien edustajana Tukholman valtiopäivillä vuonna 1672.
(Savon historia II;2 ).
Kirjoittaja Satunnaiset turistit, 12. elo, 2015
Ajoimme tänään Talluskylän ohi, hieno taideteos siinä pellolla. Jäi arvalettumaan mikä on se kiven historia kylätuvan lähellä? Ja yritimme myös käydä katsomassa talluskanavaa mutta pääsy oli estetty puomilla. Onko se kanava nykyisin missä kunnossa?
Kirjoittaja Mummo kuopiosta, 18. touko, 2015
Hei sinne Talluskylään..Olisin mielelläni katsonut teidän laittamia kuvia...Jostakin syystä ne ei mulle hallunneet näyttäytyä?Kaikesta huolimatta hyvää kesää sinne Teidän kylille...Siellä joskus liikkunut.
Kirjoittaja Mirja , 1. tammi, 2015
Olipa kiva avaus jouluun ovilla. Väkeäkin kokoontui ilahduttavan runsaasti. Siellä tuli hyvä joulumieli ja kastui kieli.

Parahinta vuotta 2015

Kirjoittaja mukana ollut kyläläinen