Talluskylä - Taajaväkinen yhdyskunta

Perinteinen joulunavaus tapahtuma "Tallin joulu -teemalla" Peltoharjun pihapiirissä, osoitteessa Luvelahdentie 23.

Talluskylän kylähistoriateosta voi nyt tilata postitse toimitettavaksi. Kirjan hinta on 25e, toimituskulut 7e eli yhteensä 32 euroa kotimaahan. Tilaus joko sähköpostilla mattiklaukkanen@gmail.com tai puhelimitse 0400-587898. 

Lähellä asustavat voivat ostaa kirjaa suoraan Matilta tai Tervon kylältä Puodista ja Puhvetista.

Tuppivalkeispurolta otti kuvan Mika N, rapu vasemmalla keskellä;)

PUROKUNNOSTUSTA JA MÄTIRASIAISTUTUKSIA !

ASIAT ETENEE!!

Talluskylän alueella on n 15 km puroja jotka pääosin saatiin syksyn 2018 aikana inventoitua ja sähkökoekalastettua, tähän työhän osakaskunta sai Rapala-rahastolta merkittävän rahallisen avustuksen.

Seuraava vaihe hankkeessa on viedä nyt havaittuihin istutuskelpoisiin puroihin huhti-toukokuussa mätirasioita joissa on silmäpisteasteella olevaa järvitaimenen mätiä.  Syksyllä 2019 sitten sähkökoekalastuksella selviää miten missäkin purossa on taimenen elo alkanut sujumaan.

Tekijöitä ei ole liikaa joten jos kotikylän vesimaailman hyvinvointi kiinnostaa niin ota yhteyttä.Cool

Tiedustelut: Markku Heikkinen 040 5262757 raksaheikkinen(at)luukku.com päivit.4.12.-18

 

Rosvonpaistia nautiskellaan la 7.7. klo 18 alkaen. Lisätietoa tapahtumasta voit klikata sivupalkin kohdasta 'rosvonpaisti'.

Kahvitarjoilu on katettu, keittiöväki valmiina. (kuva Jorma Pilke)

Alla muutamia tunnelmapaloja lauantaisesta Avoimet kylät-tapahtumasta, jossa juhlistettiin 80-vuotiasta Talluskylän Martat yhdistystä, sekä 110-vuotta täyttänyttä Talluskylän Nuorisoseuraa.

Kyläyhdistyksen puheejohtaja Matti Laukkanen toivottaa yleisön tervetulleeksi. (kuva Jorma Pilke)
Inkeri Nuutinen lausuu kotikylää kuvailevaa runoa.(kuva Jorma Pilke)
Avoimet kylät-tapahtuman teemana oli 110 vuotta täyttänyt Talluskylän Nuorisoseura ja 80-vuotias Talluskylän Martat ry. Myöhemmin kesällä ilmestyvän kylähistorian kirjoittaja Helena Pilke kertoi molempien yhdistysten historiasta. (kuva Jorma Pilke)

Avoimet Kylät-tapahtuma Talluskylän Nuorisoseurantalolla (os. Talluskyläntie 35) lauantaina 9.6. klo 14.00 alkaen. Palautellaan mieleen kuvin ja sanoin Talluskylän Nuorisoseuran ja Marttojen toimintaa vuosien varrelta. Mukana kohta julkaistavan kylähistoriakirjan kirjoittaja Helena Pilke. (klikkaa kuvaa, jos haluat tarkastella kirjan kansia isommassa kuvassa)

 Kyläyhdistyksen vuosikokous maanantaina 16.4.2018 klo 18 Ns-talolla. Kahvia ja pullaa. Tervetuloa! 

 

 

 

 

Hirvipeijaiset

NS-talolla la 17.2. klo 16.00 alkaen.

Maukasta hirvisoppaa klo 16.00-18.00, arpajaiset nuorisoseuran hyväksi, kahvit ja jotain ohjelmallistakin puolta ois tarjolla.

 

Tervetuloa!

 

 

-Talluskylän Riistaveikot-

 

 

 

Kylästämme on tekeillä kylähistoriakirja, jonka aineistona käytetään mm. Kansallisarkiston ja Kansalliskirjaston aineistoja, vanhoja sanomalehtiä, Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran kansallisperinnetietoutta sekä kylällä toimineiden yhdistysten arkistoja. Näitä yhdistysten arkistoja nyt sitten kaipailen kovasti. Marttojen, Riistaveikkojen, Maamiesseuran ja Kyläyhdistyksen osalta arkistot ovat tiedossa, mutta esimerkiksi Työväen- ja Pienviljelijäin- sekä mahdollisten muiden kylällä toimineiden yhdistysten arkistoista ei sen sijaan ole tietoa. Olisin kovasti kiitollinen, jos joku mahdollisesti tietäisi mistä näitä papereita voisi etsiä/kysellä tai jos joku tietäisi KUKA kenties tietäisi. Kirja on tarkoitus julkaista ensi vuoden (2018) aikana. Minulle voi soitellakin vinkkejä puh. 0400-587898. Kiitos jo etukäteen.  -Matti Laukkanen

 

 

Riistaveikot tiedottaa: Hirvijahti on käynnissä edelleen, ainakin marraskuun. Hirviseurue pitää peijjaiset, mutta ajankohta on vielä hakusessa. Ehkä kokeillaan pitää vaihtelun vuoksi peijjaisia alkuvuodesta, kun alkaa olla pikkujouluja yms. ohjelmaa näin joulun lähestyessä.

 

29.5. Kyläyhdistyksen sivulla tietoa tulevasta Avoimet Kylät - päivästä.

16.5. Sivun ilmettä muutettu keväisemmäksi ja kyläyhdistyksen sivuja päivitelty.

 

KOROKSELTA "PELASTETTU" JÄIDEN IRROITTAMA? LAITURIPONTTOONI, tied 040 5262 757

 

Kyläyhdistyksen vuosikokous maanantaina 24.4. Ns-talolla klo 18. Kahvitarjoilu. Tervetuloa!

 

Talluskylän Ns-seuran vuosikokous sunnuntaina 9.4. klo 15 Ns-talolla. Kahvitarjoilu. Tervetuloa!

 

 

Kylän keskustan pelloille on tänään avattu talkoilla noin kolmen kilometrin mittainen viimetalvinen latu :) . Ladut eivät ole MM-luokkaa lumen vähyydestä johtuen. Samasta syystä teiden ylityksissä on "sanomista", samoin ladulla saattaa olla paikka paikoin latuhöylän irroittamaa multaa. Varovasti siis!
Liesjärvellä on jonkin verran latua mutta jään päällä olevan veden vuoksi pitempää retkilatua ei ainakaan vielä saatu tehtyä. Liikutaan omalla vastuulla, pitävillä mutta liukkailla suksilla.

Talluskylän yhdistykset: Riistaveikot, Martat, Nuorisoseura ja Kyläyhdistys kiittävät päättyvän vuoden tapahtumissa vierailleita sekä tapahtumien toteuttamiseen osallistuneita ja toivottavat Rauhaisaa Joulua ja Onnellista Vuotta 2017!

 

Kuvaus

Otsikko

Talluskylä on Tervon kunnassa sijaitseva vireä kylä, missä palveluttoimivat ja luonto on lähellä. Matka Kuopioon on vain vajaat 60 km.


Monta hyvää syytä tulla Talluskyläläiseksi:

Lukuisat palvelualan yritykset auttavat niin rakentamiseen kuin auton korjaamiseen liittyvissä ongelmissa.

Moninaisiin kuljetustarpeisiin löytyy apu läheltä; koiravaljakoista täysperävaunurekkaan.

Lähiruokaa suoraan tuottajilta.

Hyvät marja- ja sienimetsät sekä kalastus- ja metsästysmahdollisuudet.

Helppo pääsy Lumi-Savon kelkkareiteille.

Laajakaistayhteydet ovat olleet käytössä jo useita vuosia.

Tapahtumia jotka saavat kyläläiset ja kauempaakin saapuvat vieraat yhteen.

Kesän kohokohta Rosvonpaisti kokoaa 200-300 vierasta yhteiseen illanviettoon.

Yhdistys- ja harrastustoiminta on vilkasta oletpa sitten kiinnostunut yhteisten asioiden hoidosta, liikunnasta tai käden taidoista.

Rakennuspaikkoja on vapaana -myös rantarakentamiseen.

Ja paras olet Sinä itse - tervetuloa asumaan ja viihtymään joukkoomme terveelliseen, puhtaaseen ja viihtyisään maaseutuympäristöön!!