Talluskylä - Taajaväkinen yhdyskunta

Talluskylän facebook-sivuja on mahdollisuus käydä katsomassa ilman että on rekisteröitynyt facebookin käyttäjä, sillä ne ovat kaikille julkiset. Tämä tiedoksi niille jotka kaipailivat facebookin sisältöjä myös tänne nettisivuille. Kaikkien fb-ilmoittajien/mainostajien ei ole mahdollista lisätä sisältöjään näille nettisivuille. 

Kuntoilu-uutisia

Tule tutustumaan
6.10 ti klo 17-19 Talluskylän Ns-talon kuntoilutilaan. Paikalla auktorisoitu personal trainer ja voimavalmentaja Lotta Paretskoi. Mahdollisuus kuntoilutilan omatoimikäyttöön tiistaisin 17-19 välisenä aikana. Kertamaksu tilasta 2€. Syksymmällä tulossa myös kahvakuulatunteja /5€kerta. Ajankohdat ilmoitetaan myöhemmin.

Tai - chia maanantaisin

Tai-chin ensiaskeleet otetaan Talluskylän NS-talolla ma 14.9 klo 18.

Mukaan tarvitset sisälenkkarit/tossut, joustavan vaatetuksen, juomaveden, tyynyn tai jumppamaton istumista varten.

Hinta 30 €/jakso (5vkoa), 1.kerta ilmainen.

 

Metalliromupisteen tyhjennys
 
Talvea enteillen Kuuselan pellolla oleva metalliromun keräyspiste tullaan tyhjentämään näillä näkymin syyskuun alkupuolella. Tämän vuoksi pyydetään keräykseen tarkoitettu materiaali toimittamaan keräyspisteeseen elokuun loppuun mennessä.
Muistutettakoon, että sähkö-ja elektroniikkaromu mm. jää- ja pakastinkaapit/arkut eivät kuulu metallinkeräyspisteesen vaan ne tulee toimittaa Jätekukon lajitteluasemalle, joista lähin on Tervon kirkonkylällä os. Lohitie 3.

Kyläkuulumisia

18.8 pidetyssä kyläyhdistyksen, nuorisoseuran ja marttojen yhteisessä tuumailuillassa ideoitiin mitä aktiviteettia voisimme keksiä kylällemme syksyn ja talven ratoksi. Keskusteluissa vilahti mm. bingoiltoja, pienimuotoisen kuntosalin perustamista, kudontapiirin perustamista, yhteisiä peli-iltoja.. Mitä sinä toivoisit? Olisitko halukas osallistumaan johonkin kylän toimintaan? Toiveena olisi saada lisää käyttötarkoituksia nuorisoseuran talolle ja tietysti lisätä yhteisöllisyyttä huomioiden kuitenkin kulloinkin vallalla oleva koronatilanne. Voit viestiä näillä sivuilla olevaan vieraskirjaan, facebookin Talluskylä-ryhmään tai vinkkaappa ideasi suoraan jollekkin kylämme yhdistyksien vastuullisista 😊

Tulevalle kesälle suunnitellut tapahtumat Avoimet Kylät 13.6 sekä Rosvonpaisti 4.7 on peruttu koronaviruksen vuoksi.

Aurinkoista ja lämmintä kesää. Pysytään terveinä.

 

TALLUSKYLÄN RIISTAVEIKOT ry

HIRVIPEIJAISET

KORONAVIRUSEPIDEMIAN VUOKSI PEIJAISET SIIRRETÄÄN MYÖHEMMIN ILMOITETTAVAAN AJANKOHTAAN.

Syksyllä 2020 kunnostettua LIesjokea. Kuva Mika NIkkanen

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
PUROKUNNOSTUSTA TEHTY JA

UUTTA MÄTIÄ PUROIHIN 10.3.2020

Talluskylän alueella on n 15 km puroja joiden kunnostuksesta ja taimenkannan palautuksesta on tehty vuoteen 2024 asti kantava suunnitelma.
Työ alkoi jo 2016 Liesjoen suiston perkauksella ja vuotta myöhemmin kutusoraikoiden kunnostuksella sillan alapuolelle. Syksyllä 2018 sähkökoekalastettiin kylän muut purot. 

Uusin vaihe hankkeessa on käsillä ti 10.3.2020 kun Luken Laukaan laitokselta noudettiin 2. erä n 20 000 kpl Rautalammin reitin kantaa olevaa silmäpisteasteella olevaa taimenen mätiä, mäti jaetaan mätirasioihin ja viedään puroihin vielä saman päivän aikana. 1. n 15 000 kpl erä istutettiin maaliskuussa 2019.

Sähkökoekalastuksessa syyskuun lopulla 2019 havaittiin parissa purossa hyvää onnistumista poikasten kasvussa. Kesähän oli poikkeuksellisen vähävetinen. Parhaiten elolle lähteminen onnistui Korospurossa jossa keväisistä mätijyvistä oli venynyt jopa 12 cm pitkiä pikkutaimenia.😲

Hankkeeseen kuuluu syksyllä 2019 toteutettu Hauki- ja Liikkasjoen purosuiden koneperkaus.
Talven 2019-2020 töihin kuului myös kevyet jalankulkusillat Haukijoen ja Korosjoen perattujen suistojen yli.

Elokuussa 2020 toteutettiin koko Liesjokeen vaikuttava  perusteellinen koneellinen kunnostustyö, kutusoraikoiden ja poikassuojakivikoiden rakentamisineen.

Tekijöitä ei ole liikaa joten jos kotikylän vesimaailman hyvinvointi kiinnostaa niin ota yhteyttä.🙂

Tiedustelut: Markku Heikkinen 040 5262757 raksaheikkinen(at)luukku.com päivit. 11.9.2020

____________________________________________________

Käy hakemassa pukinkonttiin pala Talluskylän historiaa 🎄 Saatavana Tervosta K-market Lohirannasta tai Puodista & Puhvetista. Kysäistä voit myös Laukkasen Matilta 0400-587898, omalta kylältä😊

Alla muutamia tunnelmapaloja lauantaisesta Avoimet kylät-tapahtumasta, jossa juhlistettiin 80-vuotiasta Talluskylän Martat yhdistystä, sekä 110-vuotta täyttänyttä Talluskylän Nuorisoseuraa.

Kahvitarjoilu on katettu, keittiöväki valmiina. (kuva Jorma Pilke)

Alla muutamia tunnelmapaloja lauantaisesta Avoimet kylät-tapahtumasta, jossa juhlistettiin 80-vuotiasta Talluskylän Martat yhdistystä, sekä 110-vuotta täyttänyttä Talluskylän Nuorisoseuraa.

Kyläyhdistyksen puheejohtaja Matti Laukkanen toivottaa yleisön tervetulleeksi. (kuva Jorma Pilke)
Inkeri Nuutinen lausuu kotikylää kuvailevaa runoa.(kuva Jorma Pilke)
Avoimet kylät-tapahtuman teemana oli 110 vuotta täyttänyt Talluskylän Nuorisoseura ja 80-vuotias Talluskylän Martat ry. Myöhemmin kesällä ilmestyvän kylähistorian kirjoittaja Helena Pilke kertoi molempien yhdistysten historiasta. (kuva Jorma Pilke)
Kuvaus

Otsikko

Talluskylä on Tervon kunnassa sijaitseva vireä kylä, missä palveluttoimivat ja luonto on lähellä. Matka Kuopioon on vain vajaat 60 km.


Monta hyvää syytä tulla Talluskyläläiseksi:

Lukuisat palvelualan yritykset auttavat niin rakentamiseen kuin auton korjaamiseen liittyvissä ongelmissa.

Moninaisiin kuljetustarpeisiin löytyy apu läheltä; koiravaljakoista täysperävaunurekkaan.

Lähiruokaa suoraan tuottajilta.

Hyvät marja- ja sienimetsät sekä kalastus- ja metsästysmahdollisuudet.

Helppo pääsy Lumi-Savon kelkkareiteille.

Laajakaistayhteydet ovat olleet käytössä jo useita vuosia.

Tapahtumia jotka saavat kyläläiset ja kauempaakin saapuvat vieraat yhteen.

Kesän kohokohta Rosvonpaisti kokoaa 200-300 vierasta yhteiseen illanviettoon.

Yhdistys- ja harrastustoiminta on vilkasta oletpa sitten kiinnostunut yhteisten asioiden hoidosta, liikunnasta tai käden taidoista.

Rakennuspaikkoja on vapaana -myös rantarakentamiseen.

Ja paras olet Sinä itse - tervetuloa asumaan ja viihtymään joukkoomme terveelliseen, puhtaaseen ja viihtyisään maaseutuympäristöön!!